Defter-Beyan Sisteminde Bilançoya Geçiş işlemleri

Bilanço usulüne göre defter tutmakta iken iş hacmindeki değişiklik nedeniyle sınıf değiştirerek Defter Beyan Sistemi kapsamına giren mükelleflerden, son dönem geçici vergi beyannamesini e-Beyanname Sisteminden verirken sorun yaşayanların 2019 yılı için Defter Beyan Sistemindeki defter bilgilerinin “Bilanço” olması gerekmektedir.

Öncelikle “Sistem Yönetimi” menüsünden “Defter İşlemleri” bölümüne tıklanır. Açılan ekrandan ilgili yıl seçildiğinde o yıla ilişkin tüm defter bilgileri ekranda görüntülenir. Defter ile ilgili seçim işlemleri bu ekran aracılığıyla yapılır.

İşletme Defteri yanındaki “İ” üzerine mouse ile gelindiğinde bilgilendirme yazısı görünür, Ekran için tıklayınız..

İşletme Defteri satırında en sağda yer alan “İşlemler” bölümündeki “İşlem Yap” butonuna basıldığında bu ekran açılır ve “Bilançoya Geçiş Yap” butonuna tıklandığında defter tasdik bilgileri girilir.

Açılan ekranda istenilen bilgiler doldurulduktan sonra “Onayla” butonuna basıldığında o yıl için bilançoya geçiş işlemi tamamlanmış olur. Mükellefin ilgili yıl için Beyanname Düzenleme Programından beyanname göndermesi açılmış olur.

GİB

Defter-Beyan Sisteminde Bilançoya Geçiş İşlemlerinin nasıl yapılacağına dair kılavuzu indirmek için tıklayınız.

 

Image placeholder

Muhammed Karabağ

1989 yılında Dicle Üniversitesi İşletme ve 1995 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinden mezun oldu. 1999 yılından beri Avcılar'da kendi ofisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Karabağ, kurucusu ve ortağı olduğu Avcılar'daki Bağımsız Denetim A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.